Kişiye Özel Tablolar İle Fark Yaratın: Fotoğraflarla Ev Dekorasyonu

Bir şeyler tasarlamak, üretmek ve özelleştirmek her zaman mutluluk verir. Tasarlananları sergilemek ise tarifsiz mutluluklar yaşamak için yeter de artar bile… Bu nedenle yaşam alanlarına kişisel dokunuşlar yapmanın hazzı bir başkadır. Çünkü sizi yansıtır ve sizi anlatır. Eğer yaşam alanlarına farklı ve özgün bir dokunuş yapmak isterseniz kişiye özel tablolar ve fotoğraflarla ev dekorasyonu yapabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere ev ve ofisler için farklı tasarımlar yaratabileceğiniz kişiye özel tablolar ve fotoğraflarla yapabileceğiniz dekorasyon fikirlerini anlatacağız.

Fotoğraflarla Yapılabilecek Ev Dekorları

Son dönemlerin en çok dikkat çeken hediye alternatifleri arasında yer alan fotoğraflı tablolar, oldukça özgün bir hediye. Tercih edilme sebebi ise oldukça basit ama bir o kadar da güzel olması… Kendi bilgisayarınızdan, Instagram ya da Facebook hesabınızdan yükleyebileceğiniz fotoğraflarla dilediğiniz şekilde kişiye özel tablo oluşturabilirsiniz. Üstelik kolay oluşturulabilen yükleme sistemiyle anında tasarlayacağınız tablolar ile kendi ev ve ofisinizi süsleyebileceğiniz gibi sizin için özel olan sevdiklerinize de uzun süre unutamayacağı bir sürpriz yapabilirsiniz. Gelin şimdi kişiye özel tablolar ve fotoğraflarla neler yapabileceğinize birlikte bakalım…

Not: Tablolar hakkında farklı bilgiler için Biraz da Sanat! Ünlü Ressamların Unutulmaz Çiçek Tabloları yazımıza göz atabilirsiniz.

1-) Kanvas Tablo

Kişiye özel tablolar - kanvas tablo
Kanvas tablo, isteğinize göre farklı ölçülerde hazırlanmaktadır.

Kişiye özel olarak hazırlanabilecek kanvas tablo için dilediğiniz fotoğrafı seçebilir ve istediğiniz ölçülerdeki tablonuzu anında hazırlayabilirsiniz. Bu özel tablo sayesinde ölümsüz anıları, mutlu zamanları, tüm ailenin bir arada olduğu hatıraları ev dekorasyonuzun bir parçası haline getirmeniz mümkün.

2-) Simetrik Fotoğraflı Tablolar

Kişiye özel tablolar - simetrik tablo
Simetrik albüm, tüm aile için özel bir alan oluşturmanızı sağlar.

Simetriden hoşlananlar için klasik ve sade bir fotoğraf tablosu yapma fikri; 4*4 sıralaması ile hazırlanmış 16 adet fotoğrafla hazırlayabileceğiniz çerçeve serisi. Salon, oturma odası veya antrede oldukça hoş duracaktır. Fotoğraflarda belli bir anıyı hikaye olarak anlatabilir veya bağımsız fotoğraflarla bir karma yapabilirsiniz.

Tasarımı yapmak için siyah kare çerçeve veya beyaz kare çerçeve ürünlerini kullanabilirsiniz.

3-) Duvarda Palaroid Fotoğraf Albümü

Kişiye özel tablolar - palaroid dizimi
Palaroid fotoğraf albümü ile duvarlarınız oldukça sevimli görünür.
Görsel: 6thstreetdesignschool.blogspot.com

3’e bölünmüş sağlam ve kalın bir ip, 6 adet çivi ve dilediğiniz kadar fotoğrafla hazırlayabileceğiniz neşeli bir duvar süslemesi… Bu süslemeyi odalarda veya antre ile kiriş bölgelerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerekenler ise kısaca şu şekilde; fotoğrafların dönme riskine karşı duvara da sabitlemek ve duvara uygun çiviler kullanmak. Ancak evinizde evcil hayvanınız veya küçük bir çocuğunuz varsa bu tasarımı çok önermiyoruz.

Kendiniz yapmak yerine benzer bir ürün almak isterseniz Ahşap İpli Mandallı Fotoğraf Çerçevesi tam size göre!

4-) Ahşap Detaylı Fotoğraf Albümü

Kişiye özel tablolar - ahşap albüm
En güzel anılarınızı ahşap duvar rafları ile albüm haline getirebilirsiniz.
Görsel: heelsinthemud.wordpress.com

En güzel anılarınızı resmeden fotoğrafların evinizde olması bize mutluluk verir. Bilimsel olarak bir dayanağı olmasa da fotoğraflarda hep gülümseriz ve o anları mutlu yanları ile hatırlarız. Ahşap 3 adet platformda teller, fotoğraflar ve minik mandallarla oluşturulmuş bu tasarım, baktıkça gülümsetecek bir dekorasyon olacak.

Ahşap fotoğraf askılarını kullanmayı seviyorsanız ahşap duvar rafı sayfasında birçok seçenek bulabilirsiniz.

5-) Boydan Boya Fotoğraflı Duvar

Kişiye özel tablolar - duvar fotoğraf kaplaması
Anılardan oluşan harika bir kapı tasarımı ile yaşam alanlarına farklılık katabilirsiniz.
Görsel: smallfriendly.com

Fotoğrafla kaplama olayını biraz abartmaya ne dersiniz? Odanın içini değil de dışını kaplayarak işe başlayabilirsiniz. Her biri aynı boyutta veya oranlı olarak hazırlanmış onlarca belki de yüzlerce fotoğrafla biraz göz yorucu ama mükemmel bir uyum yakalayabilmeniz mümkün. Dilerseniz bu fotoğrafları siyah beyaz çıkartarak farklı bir konsept de hazırlayabilirsiniz. Orası da sizin yaratıcılığınıza kalmış. :)

Bu kadar çok fotoğrafı aynı boyutta temin etmek için ise Instax makineler tam size göre! Şipşak çekim özelliği ile fotoğrafları çekin, biriktirin ve tasarım yolculuğu başlasın!

6-) Fotoğraflardan Yatak Başlığı

Kişiye özel tablolar - fotoğraflarla yatak başlığı
Güne mutlu anılarla başlamak gibisi olmasa gerek!
Görsel: weddingchicks.com

Yatak başlığı kullanmak istemeyenler için kusursuz bir tasarım var sırada. Yalnızca yatağınızın baş ucunun olduğu duvarı gri renk ile boyayıp polaroid fotoğraflarla bir tasarım yapabilirsiniz. Biraz ışıklandırma sayesinde uygun fotoğraflarla benzersiz bir yatak başlığı sizin olacak :)

Işıklandırma için led ışık sayfasında birbirinden güzel seçenekler sizi bekliyor.

7-) Dubleks Evlere Renkli Merdivenler

Kişiye özel tablolar - merdiven çerçeveleri
Merdivenlerde harika anılarla oluşturulan bir fotoğraf albümü.
Görsel: aburstofbeautiful.com

Dubleks evi olanlar bilir ki o merdivenlerin süslemesi oldukça zordur. Çünkü duvarlar ince ve uzundur. Yerleştirilen tablolar çoğu zaman uyumlu olmaz. Bu nedenle doğru çerçeve ve fotoğraflarla o alanı aile albümünüz haline getirebilirsiniz. Örneğin; geçmişten günümüze uzanan kronolojik bir sıralama olabilir veya ailenin en mutlu anlarından bir kolaj yapabilirsiniz. Siyah tonlu çerçeveler ve siyah beyaz fotoğraflar bu konsept için doğru seçim olacaktır. Aile fotoğrafları dışında seyahat ettiğiniz yerlerde çekilen fotoğrafları da bu konsept içinde kullanabilirsiniz.

8-) Uzun Holler İçin Şık Fotoğraf Süslemesi

Kişiye özel tablolar - uzun hol süslemesi
Uzun antreler, doğru kullanıldığında harika bir sergi alanına dönüşür.
Görsel: simplysouthernwayoflife.tumblr.com

Dubleks evlerle benzer bir sorun; uzun koridor… Bazı evlerin 2-3 metrelik bir koridoru veya odalar arasında uzun mesafeli duvarları olabiliyor. İşte bu duvarları benzersiz süslemelerle özelleştirmek mümkün. Büyüklü küçüklü çerçeveler sayesinde bu süslemeleri yapabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan birazcık ilham. Eğer koridorunuz kısa ve eviniz küçük ise koridora boy aynası koyarak küçük bir hile yapabilirsiniz. Koridorunuz birden 2 kat uzun görünecektir. Ardından çerçevelerinizi rahatça yerleştirebilirsiniz.

9-) Fotoğraflardan Saat

Kişiye özel tablolar - fotoğraflardan saat
Duvar saatiniz her zaman en güzel anlarınızı göstersin.
Görsel: photojojo.com

“Zaman nasıl aktı, bu yıllar nasıl geçti?” demeyen yoktur. Geçen zamanın güzelliklerini size her daim hatırlatacak bir saat tasarımı ile karşınızdayız. Öncelikle ihtiyacınız olan sade bir saatin iç kısmı ve 12 adet fotoğraf. Ardından çivi ve çift taraflı bant ile bu işi kolaylıkla halledebilirsiniz.

10-) Fotoğraflardan Çerçeveli Saat

Fotoğraf çerçeveli saat
Çerçeveli ve fotoğraflı saat, duvarınıza renk katacaktır.
Görsel: whatdoyourwallssay.blogspot.com.tr

Saatli tasarımın çerçeveli bir versiyonunu da yapabilirsiniz. Daha derli toplu bir tasarım adına bu daha doğru bir yöntem diyebiliriz. Seçtiğiniz fotoğrafları tek renk veya rengarenk çerçeveler ile duvara sabitleyebilirsiniz. Hatta dilerseniz üst fotoğraftaki gibi metinlerle tamamlayabilirsiniz.

Kendiniz yapmak yerine benzer tarzda bir ürün almayı düşünürseniz 12 Fotoğraflı Duvar Saati tam size göre!

11-) Seyahat Severlere Özel Fotoğraf Süslemesi

Gezginler için duvar albümü
Gezdiğiniz yerlerdeki anılarınız duvarlarınızı süslesin!
Görsel: allwomenstalk.com

Sıradaki tasarım ise seyahat sevenler için! Duvarınıza asacağınız bir dünya haritası ve gittiğiniz yerlerin fotoğrafları ile oluşturabileceğiniz kişiye özel kusursuz bir duvar süslemesi. Bir görenin kesinlikle bir daha bakacağı ve uzun uzun inceleyeceği bir tasarım. Ayrıca yeni yerler görmek adına da oldukça ilham verici…

Gördüğünüz gibi fotoğraflarla dilediğiniz gibi ev süslemesi yapabilmeniz mümkün, üstelik bunlar yalnızca duvarlara yapabilecekleriniz. Mesela Kurumuş çiçeklerle çerçeve tasarımı nasıl yapılır? öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Bonus: Çerçeve Taslak Tasarımı

Duvara çerçeve yerleştirirken nasıl bir tasarım yaparsanız yapın size önerimiz önce taslağını çıkarmanız. Nasıl mı? İhtiyacınız olan şey yalnızca bir cetvel, duvardan kolay çıkan bir bant ve kağıtlar.

Çerçeve taslak tasarımı
Daha rahat bir tasarım için önceden taslak çıkarmak en iyi yöntemdir.
Görsel: luluandgeorgia.com

Yalnızca fotoğraf değil, duvarınıza yapıştıracağınız her şey için öncesinde bir taslak hazırlamalısınız, sonrasında üzücü sonuçlar almamanız açısından önemlidir. Bu şekilde daha düzenli bir tasarım yapabilir, duvar üzerine içeriklerinizi ekleyebilirsiniz. Ayrıca öncesinde değerlendirme şansınız olmuş olur.